maanantai 1. huhtikuuta 2013

Mielipiteitä osa 1

Mulla on jo kauan ollut mielessä jakaa omia mielipiteitäni teidän kanssa. Kyseessä ovat täysin omia mietteitäni ja toivon ettei niistä kukaan loukkaannu.

Oletteko koskaan miettineet miten tallilla tulisi käyttäytyä, varsinkin jos kyseessä on jonkun toisen oma koti ja hevoset. Itse olen viime aikoina joutunut miettimään paljon käyttäytymistäni sillä minulla ei ole omaa hevosta. Vaikka käynkin siskoni luona ratsastamassa, ei se oikeuta minua ilmaiseen harrastukseen, enkä minä voi päättää käytännössä mitään.

Silloin vielä kun minulla oli oma hevonen olin todella tarkka siitä, kuka sillä ratsasti tai kuka edes koski siihen. En pitänyt siitä, että sitä käytettiin tunneilla tai siitä, että joku vuokrasi sitä. Ulospäin en välttämättä antanut ymmärtää asioita mutta sisimmässäni kihisin kiukusta aina kun joku pikkulikka oli hevosellani ratsastanut.

Minulla ei kuitenkaan ollut vaihtoehtoja valita, sillä mikään ei ole ilmaista ja kaikesta oli säästettävä, että pystyin edes pitämään koko hevosta. Ei todellakaan ole ilmaista pitää hevosta, edes siskon tallissa.

Nyt kun minulla ei omaa hevosta ole tunnen oloni ihan urpoksi. Aina joudun kyselemään koska saisin mennä ratsastamaan tai mitä karsinoita saan siivota. Olen joskus käyttäytynyt kuin tyranni ja kuvitellut omistavani koko tallin. Nyt asiat ovat kuitenkin toisin.

En myöskään pidä siitä, että joku muu kuin tallinomistaja itse käyttäytyy kuin omistaisi koko paikan. Eräällä tallilla oli kerran eräs henkilö. Hän käyttäytyi kuin omistaisi koko paikan, jätti tavarat hujan hajan ja kerran jopa "lainasi" tallin ponia ilman lupaa. Hän ei tajunnut tekevänsä väärin. Tässä tilanteessa on hyvä miettiä miltä hevosenomistajasta tuntuisi jos joku ratsastaisi hänen hevosellaan ilman lupaa, jos vaikka jotain sattuisi. On olemassa myös hevosenomistajia, jotka kuvittelevat tietävänsä kaiken. Minusta aina kannattaa kuunnella jos jollakulla on joku vinkki tai neuvo. Ihmiset ovat itsekkäitä, eivätkä ajattele aina hevosen parasta. Ei vain voida kuunnella jotakuta toista vain siksi että se kuitenkin vain "pätisi ja kuvittelisi tietävän asioita MINUN hevosestani". On oikeasti hyvä kuunnella muita, vaikka itse tunteekin oman hevosensa paremmin kuin kukaan muu.

On hyvä myös muistaa, että varsinkin pikkutalleilla myös asuu joku, yleensä tallinomistaja. Pitäisi siis muistaa antaa jokunmoinen kotirauha, eikä raahata aina kaikkia kavereita tallille pällistelemään hevosia.

2 kommenttia:

  1. Onpas ihanaa lukea mielipiteitä, jotka kuulostavat tismalleen siltä, että minäkin oisin voinut kirjoittaa ne!:) Olen samaa mieltä kanssasi, ainakin oman hepon suhteen:)!!
    http://www.mimmi--bambi.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...