tiistai 25. helmikuuta 2014

Irtojuoksutusta ja esteitä!

Suuntasin tallille jo aamulla varhain. Jonne meni kahdeksalta päiväkotiin, niin Äidillä oli tehokasta tallilla olo aikaa. Kello oli puoli kahdeksan kun tallille saavuin. Siitä sitten tallia siivoilemaan ja heppoja hoitamaan. Siivosin kuusi karsinaa ja laitoin niihin vedet. Pihatalleihin vein myös heinät ja kaurat. Jutan kanssa syötiin aamupalaa ja jatkettiin hommia. Irtojuoksutin Ronin ja Pikku D:n. Pojat olivat intoina kun pääsivät kentälle juoksentelemaan. Kovinkaan rankasti en niitä juoksemaan käskenyt, eikä oikeastaan minun tarvinnut tehdä mitään. Pikku D on tallin kuopus, 3v. oripoika.Tämän jälkeen kävelytin pojat ja hoitelin pois. Seuraavaksi oli aika kaivaa Teukka tarhasta ja jynssätä puhtaaksi. Aikani puuhattua harjojen kanssa sain hevosen kuntoon. Kentällä teimme siirtymisiä ja taivutteluja. Kun lämmittelyt oli suoritettu oli aika suunnata esteille. Aluksi estekorkeus oli 40cm lopuksi 60cm. En koe olevani niin hyvä ratsataja, että voisin edes korkeampia hypätä, varsinkaan ilman Maijaa. Esteet sujuivat pienen alkukangertelun jälkeen ihan hyvin, varsinkin kun miettii koko "talven" kestänyttä hyppytaukoa. Minua ärsyttää aina näin tauon jälkeen omat jalat. En millään saa pysymään pohjetta paikallaan vaan se valuu aina taakse. Nooh, video puhukoon puolestaan:Kovin montaa estettä en viitsinnyt hypätä, ettei tule liian rankkaa. Esteiden jälkeen Jutta keräsi ystävällisesti esteet pois ja aloitimme sileällä työskentelyn. Tästä ei kuitenkaan tullut mitään, kun tamma kuumui esteistä ja itseänikin jännitti esteet kovin. Tuntui kuin allani olisi ollut tikittävä aikapommi joka intoili joka askeleesta.
Mietin pitkään kehtaanko alla olevaa videota edes laittaa, mutta laitoin nyt kuitenkin. Kamalan kaunista ei yhteinen menomme ollut mutta kehitymme pikku hiljaa niin saamme yhteistyön toimimaan.


Videon jälkeen otin vielä loppuravit ja pitkät taluttelut. Hoidin tamma kaikeissa rauhassa pois, siistin varusteet, loimitin ja tarhasin. Teukka on siskoni Maijan lv-risteytys. Sillä on kisattu hiukan kenttää, koulua ja esteitä seuratasolla. Se on heB tasoinen, joskin osaa myös heA asioita, ei vain ole startattu. Esteillä on startattu ainakin metriä.


Ulos viemisen jälkeen jaoin hevosille päiväheinät. Jotenkin kurjaa kun juuri kuin sain ratsastettu, aurinko alkoi paistaa. Tuuli kuitenkin harmillisesti jatkui ja lämmitin itseäni siivoammalla vielä yhden tarhan. Tallilta lähettyäni kolmen maissa piipahdin kotona, hain Jonnen, söimme ja lähdimme ratsastusseuran hallituksen kokoukseen. Ilta vierähti nopeasti ja nyt voinin painua pehkuihin.

ÖITÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...