lauantai 1. helmikuuta 2020

Tammikuun menot!

Ihanan moni bloggaaja on alkanut rehellisti puhumaan rahasta ja myös mitä haluan tehdä niin. Tammikuu on hyvää aikaa aloittaa ja olenkin säästänyt kaikki kuitit menneeltä kuulta. Kuukausi ei näytä kovin hyvältä ja kukkaroni huutaakin tyhjyyttään. Isoja investoja oli ja ne ovatkin sellaisia, mitä ei todellakaan ole joka kuukausi.

Heinät maksan aina niiden tekoaikaan, joten niistä tulee taas kesällä isompi kuluerä. Kuivikkeita ostan yleensä joka toinen kuukausi ja nyt tammikuussa vältyin olkipelletin ostolta. Helmikuussa sekin on edessä.

Ensimmäisessä sarakkeessa mulla on sellaiset mitä ei voi eritellä erikseen hevoselle. Tallitarvikkeita ei yleensä ole näin paljon, mutta nyt kun teemme uutta tarhaa sisältää se 35 aitatolppaa, laatikon eristimiä ja kaksi kieppiä lankaa. Näiden lisäksi siihen sisältyy kolme motonetistä ostettua lehtisäkkiä. Mieheni sponsoroi uuteen tarhaan kankaat ja hiekat, joten niiden hintaa en tiedä.

Rehuissa yleispuolella onkin kivennäinen, jota kaikki hevoset syövät. Olisin voinut jakaa säkkin kolmeen pekkaan, mutta päädyin tähän ratkaisuun. Ensimmäisessä sarakkeessa on myös oma istuntavalmennukseni,

Irmalla oli tässä kuussa kovimmat menot uuden satulan vuoksi. Sain satulasta 800 euroa alennusta, sillä annoin vanhan vaihdossa. Tätä en lisännyt erikseen tähän. Tämä satulakohta antaa hiukan epärealistesen kuvan, sillä joudun maksamaan lopun satulasta osissa, sillä mulla ei juuri nyt ollut tuon verran löysää pankkitilillä. Munkinpippuria piti ostaa lisää ja kengityskin oli.

Alman varusteisiin lukeutuu uusi Beriksen kuolain, suora kumikuolain ja linimenttipullo. Etsin sopivaa kuolainta, joten ylimääräisiä menoja tuli. Lisäksi ostin kirpparilta kuuden kuivatusloimen ja harjakassin. Puolikas Smart säkki sai aikaan rehukulut ja myös Alma kengitettiin ympäri.

Riinalla ei yleensä ole kamalasti kuluja. Rehuiksi luin puolikkaan Smart säkin sekä pussin tinjamia. Kengityskin on edullinen sillä ponin kengät otettiin pois ja vuoltiin.

En osaa laskea sähkönkulutusta tähän, niin sen voi vain arvoida. Talvella sähköä kuluu enemmän, koska vesi pitää pysyä sulana ja varustehuoneetkin pitää lämmittää. Näillä keleillä myös loimia on saanut kuivattaa todella paljon. Onneksi kevät kuitenkin ihan varmaan saapuu tänäkin vuonna ja sähkönkulutus pienenee. Vedestä meillä ei oman kaivon vuoksi tule kuluja.

Miltä kuulostaa kuulla kotitallin kuluja? Jatketaanko ensi kuussa?

2 kommenttia:

  1. Ehdottomasti lisää kulu postauksia :) sekä tallin esittely ja arjen rutiinit kiinnostaa! T. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Voisin koittaa hieman hieman värkkäillä näitäkin :)

      Poista

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...