keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Tamma-Mamma

Nyt aattelin et voisin kertoa tosta mun vanhasta tammasta. Bumblebee, elikkäs Pamela on ollut meidän perheen omistuksessa vuodesta -99 asti. Silloin se oli säikky eikä uskaltanut tulla edes talliin sisälle. Nyt se on kuitenki jo lauhkea kuin lammas ja lapsetkin voivat tätä hoitaa ja myös voivat ratsastaa yksin. 


Pamsu on syntynyt kesäkuussa 1992. Siitä yritettiin tehdä ravuria, mutta huonolla menestyksellä. Meillä se on ollut aikalailla ratsukäytössä, mutta olemme myös ajaneet kärryillä ja reellä.


Pamela siirtyi mun omistukseen 2007 ja alle vuosi sitten annoin hepan mun kummitytöille. Mä itse oon maastoillut Pamsulla paljon, mutta olemme myös hepänneet esteitä paljon ja käyty muutamissa seurakisoissakin. Nykyään hevonen on tosi herkkä saamaan lannehalvauksen joten kävellä täytyy ennen ja jälkeen ratsastuksen paljon.


Toi kuva^on otettu vuonna -08.. Kauhee kun on pitkä aika..

Mammalla on kaksi varsaa. Darla ( s.2006) ja Dorka ( s. 2011). 

Rodultaan Pamela on siis Amerikkalainen Ravuri. Sen isä on Crown Sweep ja emä Trivial Pursuit :D

Nykyään Tamma on aika kevyellä käytöllä. Alkeistunneilla ja tunneilla ja sitten maastossa ja hiukan kentällä. Hevosen laukka on tosi miellyttävä istua ja ravikin on ihan ok. Hypätessä Pamela on varma, kieltää tosi harvoin.. Tasoltaan taitaa olla jotain HeB ja Re 80cm.. 

Jotenkin kyllä harmittaa et annoin tamman pois, mut kuitenkin se on kiva että saa viettää eläkepäiviään lasten parissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...