keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Taustoja

Heipparallaa, ajattelin ruveta ylläpitämään blogia, jossa kerron harrastuksestani. Rakkain harrastus minulle ikinä on ratsastus.  Ajattelin tässä postauksessa kertoa itsestäni ja taustoistani.


Olen siis 20vuotias tyttönen Varsinais-Suomesta ja minulla on pieni poika ja mies. Omistin ennen lämminverisen tamman, mutta raskaaksi tullessani päästin hevosen eläkepäiville antamalla sen kummitytöilleni (3 ja 5). Hevonen ehti olla minulla monta vuotta. 


Tässä kuvassa siis rakas vanha tammani, jolla opin yhtä sun toista. 


Olen koko ikäni vain RATSASTELLUT, enkä milloinkaan käynyt tunneilla. Muutamaan valmennukseen olen tainnut osallistua. 


Nyt haluasinkin oppia oikeasti RATSASTAMAAN ja käynkin vuokraamassa siskoni tallilla kaksi kertaa viikossa hevosia, mm tätä omistamaani tammaa ja muita.
Jotenkin harmittaa, että annoin hevosen pois mutta toisaalta, tamma täyttää tänä vuonna jo 20, niin ei siitä minulle olisi ollut enää hevosta. Kävin joskus kisoissa tällä tammalla hyppäämässä esteitä ja pärjäsimmekin usein tosi hyvin.


Nyt haaveilen päivät pitkät taas omasta hevosesta, mutta äitiyslomalaisella ei taida olla varaa ylläpitää vieraassa paikassa kun kotiin en hevosta voi ottaa. Siskoni luokse veisin jos jostain saisin hevosen, mutta ei sekään ilmaista ole. Mielummin kehitän itseäni nyt tässä välin ja hankin hevosen myöhemmin. 


Haluaisin 8-13vuotiaan lv-ruunan, jolla voisi ajaa, hypätä, maastoilla ja väännellä kentälllä..


Omat ratsastustaitoni ovat aika huterat :D Osaan nostaa laukat, pohkeenväistön ravissa ja käynnissä, etu- ja takaosakäännökset, saan hevosen kulkemaan peräänannossa mutten kuitenkaan saa sitä muotoon, avotaivutukset hallitsen myös. Ratana olen hypännyt 80cm ja yksittäin 120cm. 


Olenkin aloittanut rankan säästökuurin että saan muutamat tallivuokrat kasaan ja hevosen hinnan. Töihin olen ajatellut palata pian jollain rahaa taas alkaa riittämään. Nyt tyydyn siis vain kehittämään itseäni jottai hevonen jonka joskus ostan voi olla myös hieman projektimainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...