maanantai 17. syyskuuta 2012

# 75 Myrskyn silmässä

Tänään on maanantai, eli tuntipäivä. Olin Marin luona siis tunnilla kahden muun tytsyn kanssa. Kun olin menossa tallille, vettä tuli kuin aisaa, mutta sade onneksi loppui kun pääsin tallille. Tuuli sen sijaan ei loppunut, vaan tuntui yltyvän. Hevoset eivät kamalasti pelänneet, Jästi oli Jästi. Meinasin lentää alas jo satulavyön kiristyksen jälkeen, kun jotain pelottavaa oli liikkeellä (Ainakin hevosen mielestä). Tunti itsessään meni oikein kivasti, harjoittelimme kolmikaaristakiemurauraa, joka teki varsinkin minulle hyvää. Tekee niin hyvää tehdä jotain niinkin "helppoa" kunnolla. On täysin eri kääntää hevosta pohkeilla kuin ohjilla ja keskittyä oikeasti tekemään kunnolla sen pienenkin asian. Teimme annettua tehtävää ensin käynnissä ja sen jälkeen ravissa. Lopuksi otimme vielä keskimmäisen kaaren laukassa, joka hankaloitti tehtävää aivan älyttömästi. Hevoset tuntuivat olevan jotenkin vielä kankeita joka teki tehtävästä vielä vaikeamman

Lopuksi mentiin pellolle päästämään höyryt hepoista. Kävelimme pellon toiseen päähän ja otimme melkein hallittua laukkaa takaisin. Hevoset villiintyivät mukavasti. Sen jälkeen menimmekin kentälle takaisin käppäilemään ja päädyinkin taluttelemaan Jästiä maastakäsin, että myös omat lihakset vertyisivät. Hepat hoidettiin tallissa pois ja jätettiin sisälle. Lakaistiin käytävät ja annettiin iltaheinät sekä -kaurat. Tai no minä tyytysin juoruamiseen, niin kuin aina..

Veetin kanssa olin viime viikolla handlerikoulutuksessa joka meni ihan päin p:tä. Koira vinkui ja vitisi eikä halunnut keskittyä. Syyksi ainakin vahvasti luulen koulutuksen sijaintia. Se nimittäin järjestettiin koirahallilla, jossa olen käynyt Veetin kanssa vain ja ainoastaan treenaamassa agilityä. Raukkis yritti nimittäin jatkuvasti lähteä lipettiin pieneltä kentältä isommalle kentälle jossa oli meinellään treenit. Sen vinkumisen kanssa meinasi mennä hermot myös muilla. Itse keskityin lähinnä nauramiseen.. Saatiin kuitenkin tosi hyviä vinkkejä mukaan, että kyllä oli hintansa väärtti kurssi.

Sunnuntaina oltiin mätsärissä ja tuli vain sininen nauha. Tuomari oli erittäin kiva mikään muu sitten ei ollutkaan. Mulla oli mukana Marin koira, joka meni pentu luokkaan. Ipana käyttäytyi todella hienosti, vaikka oli ekaa kertaa "koirien"ilmoilla. Päivä oli kaikenakaikkiaan onnistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...