sunnuntai 13. tammikuuta 2013

# 115 Pakkaspäivä

Nyt sitten mieleeni putkahti, että mitä ottaa kuvia tallilla, mutta enhän minä muistanut.. Menin kuitenkin iltapäivällä joskus yhden maissa tallille. Aloitin siivoamalla karsinoita, kunnes menimme työntämään kaikkiin neljään tarhaan pyöröpaalit. Kolme naista tytöntässä ja keikkaamassa niitä pystyyn oli varmasti hauska näky. Onneksi kuitenkin talvella on suht helppo työntää, kun liukuvat hyvin. Tämän jälkeen jatkoin karsinoiden siivousta.

Joskus kolmen jälkeen kapusin hevosen selkään. Nyt oli hepalla kengät niin oli kiva mennä. Roni oli niin mammutti sen talvikarvansa kanssa, että voi luoja. Olisi kivaa saada itselleenkin sellainen turkki. Maijan luona ei siis klipata hevosia juurikaan. Eihän siinnä mitään järkeä olekkaan, kun hevoset eivät talvisin missään kovin kovassa treenissä ole. Joskus tarvittaessa on klipattu.

Ratsastaessa en tehnyt mitään ihmeellistä. Aluksi mietin miten ihmeessä pääsen sinne selkään, mutta käytämme aina yhtä plokia mennäksemme selkään, etteivät jalustinhihnat turhaa kulu. Kävelin alkuun ihan vain pitkillä ohjin ja jostain syystä minua pelotti ihan sikana. Johtuu varmaan siitä, etten ollut hetkeen ratsastanut Ronilla ja se tuntui selästä aivan jättiläiseltä.
Ihan vähän vaan vinossa

Otin hieman pohkeenväistöä ja sitten askeleen pidennystä ja lyhennytstä. Roni tuntui jotenkin todella herkältä, mutta samalla se veti herneen nenään. Hevonen puri kaikin hampain kiinni kuolaimeen, eikä suostunut kulkemaan nätisti. Uskaltauduin ravaamaan hieman, koska vatsaan ei sattunut yhtään ja heti kun keskityin keventämään ylös, enkä eteen, Roni kulki todella hienosti. Tosin vain pätkittäin mutta silti. Minua ei vieläkään sattunut vatsaan joten otin myös yhden pitkän sivun laukkaa.


Hetken ravailtuani ja käveltyäni taluttelin siskontyttöäni hetken. Roni on niin ihanan kiltti lapsien kanssa, vaikka on se kyllä muutenkin. Pikku-tytöt auttoivat minua hoitamaan hepan pois ja syötimme sille porkkanoita.

Roni sai taas vaihtaa tarhaa, eilen se laitettiin Pamelan kanssa, mutta tänään se pääsi painimaan Dille-ponin ja Pamelan varsan Pikku D:n kanssa. Pojat ovat hyvä lauma kun saavat touhuta ja leikkiä rauhassa. Roninkin kun on lapsellinen pikkuotus.

Lainattiin Temen karsinaa.. Voi luoja.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...