perjantai 27. joulukuuta 2013

04 Erikoispostaus: Blogit, joita luen

Ajattelin kirjoittaa Teille muutamasta (lue monesta) blogista mitä itse luen, mistä niissä pidän jne. Lukulistallani on tällä hetkellä 37 blogia. Käyn bloggerissa päivittäin lukemassa toisten elämästä, välillä oikein ärsyttää, kun joku lempibloggaajista ei käy moneen päivään kirjoittamassa uutta postausta. Alla olevat blogit ovat satunnaisessa järjestyksessä. Mutta piteimmittä puheitta, asiaan:

http://aadanhevoselamaa.blogspot.fi/
Löysin Aadan blogin muistaakseni hevostalli.netistä kesällä 2012, olen siis ollut lukija melko kauan. Alun perin minua kiinnosti Aadan ulkomailla olo, mutta nykysin tykkään lukea tätä hauskasti kirjoitettua blogia ihan muuten vain. Aadalla on nykyisin oma hevonen, jonka kanssa hän kilpailee esteitä. Jos blogi ei löydy lukulistaltanne, kannattaa lisätä.

http://hyvavalmennussaaasennevammanpois.blogspot.fi/

Alexinkin blogin löysin hevostalli.netistä jo ajat sitten. Ryhdyin blogin lukijaksi ihan vain sen takia, että kirjoittaja on toista sukupuolta. Hänen ratsastuksensa ei ollut mitenkään erikoista jne. Nyt kun Alex on muuttanut toiselle paikkakunnalle, omistaa hän puolikkaan hevosen ja voi vitsit mitä kehitystä ratsastuksessa on tapahtunut. Aivan mahtaavaa miten oikea opetus on auttanut "poikaa" eteenpäin.

http://rosajabate.blogspot.fi/
 Rosan blogin olen bongannut facebookista. Tämä tyttö on aivan uskomattoman hyvä ratsastastaja ikäänsä nähden. En tajua miten 14vuotias tyttö voi osata hallita noin vaativan hevosen kuin Bate. Rosa kilpailee kansallisella tasolla esteitä oman hevosensa kanssa.

http://goalcatchers.blogspot.fi/
 En edes muista miten aloin Annan blogia lukemaan. Olisiko hänen blogissaan ollut arvonta.. Hmm olen kuitenin ihan koukussa. On mukava seurata miten nuoren hevosen kanssa edetään pikku hiljaa eteenpäin ja kehitystä onkin roimasti tapahtunut. Blogia on senkin takia mukava lukea, kun Anna kertoo myös niistä huonoista päivistä, eikä aina vain tanssita ruusuilla.

http://dreamteam-veera.blogspot.fi/
 Veeran blogia aloin lukea alkuun ihan vain sen takia, että asumme samalla paikkakunnalla. Mutta kuinkas kävikään, jäin koukkuun TAAS. Veeralla on ihana kotitalli jossa asustaa monta heppaa, tämä blogi on hyvää vastapainoa ratsastuskouluporukalle. Veeran tekstit ovat muutenkin mukavaa luettavaa.

http://freakylatu.blogspot.fi/
 Eetun blogia aloin lukemaan samasta syystä, kuin Alexin, löysinkin blogit samasta paikasta. Eetun tilanne on muuttunut blogin aikana melko paljon, ensin hän omisti yhden issikan joka oli vieraalla tallilla, nyt hänellä on kotona kolme hevosta. Hän on mielestäni loistava hevosen käsittelijä, joka ymmrtää hevosta.

http://elamaniponityttona.blogspot.fi/
 Iran blogin taisin löytää jonkun muun blogista. Olen nähnyt hänet useissa kisoissa, jotenka päätin alkaa lukemaan hänen blogiaan. Olen ihaillut näiden valmennettavien porukkaa ja sitä yhteishenkeä, joka kisoissa huokuu. Iralla on aina paljon videoita ja hyviä kuvia.

http://jaxenelamaa.blogspot.fi/
 Janitan blogin löysin jonkun muun blogista. Olin utelias, miten kuuro tyttö pärjää hevosten kanssa. En kyllä mistään huomannut, että tyttö on kuuro, teksti oli taitavaa ja ratsastus todella upeaa. Jäi koukkuun ja harmittaakin, että postauksia tulee enää niin harvoin.

http://klipklapheposet.blogspot.fi/
 Niinan blogin löysin kun lueskelin Ypäjä sarjan topikkeja hevostalli.netissä. Kun katsoin Ypäjä sarjaa, mykistyin Niinan persoonasta, kuinka joku voi olla niin aito. Aloin lukemaan blogia heti kun sen löysin. Niina harrastaa hevosten kanssa kaikenlaista.

http://theponylife.blogspot.fi/
 En muista miten Sirkun blogia aloin lukemaan, mutta hänen huikea ratsastustaitonsa mykisti minut täysin. Hänellä on nykyisin jo oma poni, mutta mukana pyörii myös mainio pikkumusta. Hän kisaa ponillaan esteitä ja koulua.

http://mmiksunblogitus.blogspot.fi/
 Mikaelan blogin löysin Iran blogista. Syy miksi luen blogia on sama kuin Iran blogilla. Mikaela on lisäksi älyttömän rohkea ratsastaja ja hanattaakin esteillä täysillä. Blogissa mennään eikä meinata.

http://jansku-myworld.blogspot.fi/
 Janskun blogin taisin löytää facebookista. Kiinnostuin blogista, koska kirjoittaja oli päässyt Ypäjälle opiskelemaan. Hän kilpailee myöskin esteillä omalla hevosellaan. Tykkään myös blogin shoppailu postauksista.

http://pennien.blogspot.fi/
 Peninan blogin löysin sattumalta facebookista. Kiinnostuin kovasti ratsastuksenohjaajan blogista. Aluksi sain todella hyviä treenivinkkejä ja nykyään blogissa on paljon asiapostauksia. Penina on ennen ollut esteratsastaja, mutta nykyään ainoastaan kouluratsastaja.

http://puoliverinenprinssi.blogspot.fi/
 Tarvitseeko tämä Susannan blogi edes esittelyä. Kirjoittaja on aivan mahtava ja voisi ruveta mielestäni vaikka kirjailijaksi. Tekstiä on hauskaa lukea ja kuvat ovat ammattilaistasoa. Nuutti-hevonen on yhtä hauska kuin omistajansa. Ihana blogi.

http://sophiabacklund.blogspot.fi/
 Löysin Sophian blogin facebookista, kun etsin kouluratsastusblogia. Tämä älyttömän taitava ratsastaja omistaa kaksi todella hienoa hevosta. Treenaus on monipuolistaja ja arki rullaa mukavasti.

http://tmhopeless.blogspot.fi/
Idan blogi on yksi suosikeistani. Voin samaistua kirjoittajaan täysin. Ida kertoo aina myös epäonnistumista ja tämä rohkaisee itseänikin eteenpäin. Hän on huumorintajuinen ja omistaa muutaman hevosen. Kisoissakin he käyvät välillä kääntyilemässä. Tämä blogi ansaitsisi mielestäni enemmän julkisuutta. :)

2 kommenttia:

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...