tiistai 25. maaliskuuta 2014

Uljas musta on täällä taas!

Aamun töissä ollessani haaveilin hienosta ilmasta, mutta en edes saanut sitä. Pääsin yhdeltä ja suuntasinkin suoraan tallille. Ensin tallivaatteet niskaan ja pihaton kimppuun. Asennoiduin kerrankin niin, ettei minulla ole kiire ja voin kaikessa rauhassa katsella hevosten touhuja ja siivota. Pihatto ja sen tarha siivotaan joka päivä, niin hommaa ei oikeasti ole kuin muutama kärry. Maijan luona pihatossa asuu kolme hevosta ja yksi pikkuponi. Yksi näistä hevosista on Roni. Vanhemmille lukijoille ainakin tuttu ruuna. Tarkoitus on siis ratsastaa tai muuten liikuttaa poika kahdesti viikossa. 


Pihaton siivoamiseen sain kulutettua 45min aika ja tämän jälkeen alkoi jynssäys. En tajua miten hevonen oli saanut itsensä siihen kuntoon missä se oli. Oli iso virhe harjata se tallissa. Meinasin tukehtua siihen pölyyn mikä kuivuneen kuran myötä irtosi. Päätin kuitenkin harjata hevosen kunnolla, koska ratsastus on minulle aika toissijainen juttu, Niin harjaamiseen vierähti pitkä tovi, eikä ratsatukselle jäänyt niin paljon aikaa. 


Käyntityöskentelin erittäin paljon. Ronilla on melko huono kunto ja se on tällä hetkellä aika kankea. Taivuttelin, taivuttelin ja taivuttelin. Laukkaa en ottanut kuin pari nostoa ja ravissa koitin vaidella tempoa. Vasempaan kierrokseen ruuna oli aivan täydellinen, oikeassa en saanut sisäpohjetta kunnolla läpi ja vauhtia oli helposti liikaa. Otin myös pieniä pätkiä avoja ja nekin sujui toiseen kierrokseen todella hyvin.


Loppuravit menin eteen ja alas. Kävelin hetken, kunnes otin satulan ja ohjat pois. Roni seurasi minua pitkin kenttää, kun siivosin jätöksemme pois. Minua niin ärsyttää jos joku jättää jälkensä siivoamatta. Vaikka kuinka olisi vuokraaja tai tuntilainen tai mikä lie, niin omat jäljet kuuluu siivota, AINA. Monet eivät tajuakkaan kuinka paljon hallaa tulee kentän pohjalle kun paskat jätetään siivoamatta. Ei ole kuulkaas halpaa vaihtaa maa-aines kentän pohjalle..Eilen tuli muuten käytyä taas salilla ja tarkoitus olisi mennä huomennakin, jo heti aamulla. Torstaina olisi taas aika suunnata tallille.

5 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Ihania kuvia myös :)

  VastaaPoista
 2. Onpas roni puhdas..:D Kerran kun menin sillä tunnille se oli saanut kunnon kuorrutteen:D t.Tinja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se puhdas, ku oon just jynssänny sen :D

   Poista
  2. jep(: Miltähän se näyttäis kimona:D

   Poista
  3. En halua edes ajatella.. Onneks ei ole :D

   Poista

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...