tiistai 23. helmikuuta 2016

Voita ranneke Hevoset-messuille! Ranneekkeet arvottu voittajille!
Nyt on aika suunnata katseet kohti kevääseen Suomen suurimpiin hevosalan messuihin. Itse en vielä koskaan ole messuilla käynyt ja odotukset ovat aika korkealla. Messujen antia olen seuraillut tässä tovin ja miettinyt mitä ehdottomasti haluan päästä katsomaan. Tämä vuonna messut järjestetään 2.-3.4.

Lauantain ohjelmassa on vaikka ja mitä. Kaikkea tekisi mieli mennä katsomaan, mutten millään voi revetä samanaikaisesti kolmeen eri paikkaan. Fiksuinta taitaa olla tehdä toimintasuunnitelma jo ajoissa ja aikatauluttaa päivä niin, että yrittää edes nähdä kaiken mitä haluaa. Oma suunnitelmani on ottaa lunkisti ilman ryntäystä paikasta toiseen ja valita ne kaikkista tärkeimmät itselle.

Aamun ajattelin aloittaa esteratsastuksella. Christopher Wegeliuksen vetämä esteklinikka ei varmastikkaan jätä ketään kylmäksi ja vaikkei esteratsastus ole enää niin lähellä sydäntäni, on tämä silti nähtävä. Esteklinikan jälkeen alkaa rotuesittelyt, jonka myös aion seurata silmä tarkkana. Esillä on monia rotuja, joita itse en ole koskaan edes nähnyt. Kuinka hienoa on nähdä esimerkiksi komea Andalusianhevonen.


Päivemmällä vikellysnäytöksen, kuninkuusravien ja ponikuninkuusravien esittelyiden jälkeen luvassa on esteratsastuskilpailut. Kun jännitys valtaa mielen ja pääsee kannustamaan omaa suosikkia, ei tunnetilaa voi edes sanoin kuvata.

Alkuillasta luvassa on Islanninhevoset ja askellajiratsastuksen mestarit areenalla. En itse ymmärrä issikoista mitään, mutta viime aikaisten menestyksen perusteella suomessa on ihan huippuratsukoita, jotka on nähtävä.

Myös AT-Pilates, hyvä istunta on nähtävä. Airan tunneilla käyneenä, näistä saa aina ideoita omaan tekemiseen ja inspiraation ratsastukseen, jos se jostain syystä on kadoksissa. En ikinä kyllästy perusasioiden kertaamiseen ja uuden oppimiseen. Demoratsukkonakin sattuu olemaan "tuttuja", sillä luen aktiivisesti Terhin blogia.

Seuraavana onkin vuorossa Suomenratsujen orikavalkadi. Miten näitä voisi vastustaa. Luvassa ihan varmasti komeita suomalaisia hevosia, joita ei voi kuin ihailla.

Päivän ajattelin päättää Ulla Tennbergin puhevuorolla ruokinnasta, eli Mitä hevoselle rehuksi? Mistä paras ruokintaohje? Vaikkei minulla tällä hetkellä olekkaan omaa hevosta tiedät, että tulevaisuudessa on. Ruokinta puheenaiheena on aina varsin mielenkiintoinen ja kysymyksiä herättävä.

Lauantai näyttää siis kohdallani tältä, mutta entäs sunnuntai?

Ohjelman mukaan sunnuntai alkaa Barrell Racella. Minulla on sellainen kutina, ettei tästä vauhtia puutu. Tekisi nyt jo mieli kiljahtaa länkkärileffojen tyyliin JIIIHAA!

Vauhdin jälkeen luvassa on Marko Björsin kouluratsastusklinikka. Minusta on kuoritumassa oikea truekoulutuuppari ja kaikki mikä liittyy kouluratsastukseen on nähtävä. Voin vain kuvitella mikä tuupparikärpänen tämän klinikan jälkeen puree. Tallille on päästävä!Satulansovituksen perusteet on myös kiinnostuslistan kärkipäässä. Osaan jotenkuten katsoa satulan sopivuutta, mutta uudet vinkit ovat erittäin tervetulleita.

Tästä sitten on aika jatkaa estekilpailujen parissa. Molempia luokkia en ehdi katsomaan, kun on aika taas juosta toiseen paikkaan. Luvassa on monta eri istunta luentoa. Aluksi AT-ratsastuspilatesta, sitten Centered Riding ja lopuksi vielä pään pyörälle laittava Istuntaviidakko.

Sain itse mahdollisuuden lähteä messuille blogistina ja nyt sinullakin on mahdollisuus päästä messuille voittamallasi rannekkeella. Arvonta alkaa nyt ja palkintona on 3kpl rannekkeita, jotka arvotaan kaikki erikseen. 1 ranneke = 2 päivän messulippu yhdelle henkilölle. Yhden rannekkeen arvo on 20 €. Arvonta päättyy sunnuntaina 13.3. klo 18:00 ARVONTA PÄÄTTYNYT!

Osallistuminen ei ole vaikeaa. 
Kerro nimesi, sähköpostiosoitteesi ja kerro mitä juuri sinä odotat messuilta. Sinun ei tarvitse olla blogini rekisteröitynyt lukija.

Toimitan rannekkeet postilla uusille omistajille.

Onnea Arvontaan!20 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Lukija.
  Essi, essukka11@gmail.com
  En oo ikinä käynyt mut olis varmaa ikimuistonen kokemus.

  VastaaPoista
 3. Uusi lukija :)
  lissuellialli@gmail.com
  en ole aikaisemmin kiireiltäni ehtinyt messuill mutta nyt olisi sopiva kolo aikatauluissa ja kova hinku päästä messuilemaan. Eniten odotan messuilta kilpaesteratsastusta ja muita näytöksiä :)

  VastaaPoista
 4. Uusi lukija
  miltsumaria@gmail.com
  Olin messuilla viimevuonnakin ja oli kyl mahtavaa käydä hevosalan messuilla! Odotan eniten sitä että pääsee metsästämään messualennuksia! ;)

  VastaaPoista
 5. miiku.santala@luukku.com En ole vielä koskaan käynyt, joten olisi mukavaa osallistua :)

  VastaaPoista
 6. Enni, blogijututtanne@gmail.com ja odotan messuilta Marko Björsin kouluklinikkaa :) sekä messualennuksia!

  VastaaPoista
 7. Lukija :)
  lottakorhonen02@gmail.com

  Odotan messuilta tarjouksia, esityksiä ja sitä tunnelmaa, kun saa olla tärkeimpien ystävien kanssa messuilla. Viettää aikaa, jutella, ihastella mahtavia esityksiä. Toivotaan että, ei menis tänä vuonna ohi, kun muutenkin raha on aika iso este.. Vaikka eihän liput sinänsä paljoa maksa. Onse minulle iso summa.

  VastaaPoista
 8. henna.kurhila@hotmail.com
  Odotan esteratsastukseen ja istuntaan liittyviä esityksiä/aiheita eniten, mutta messutarjoukset houkuttelevat uudistamaan omaa ratsastusvarustusta, joka onkin pahasti päivityksen tarpeessa.

  VastaaPoista
 9. Wegeliuksen klinikkaa sekä Ullan ruokintaluentoa odotellaan täällä!
  miirumeri@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Kia Nyholm

  hanna.nyholm@luukku.com

  Saa mielellään laittaa mulle viestiäkin jos arpa osuu kohdalle. 0440551773

  Odotan messuilta uusia tuttavuuksia ja estekisoja! :)

  VastaaPoista
 11. Viivi
  Vivian.horses@gmail.com

  En ole vielä päässyt hevosmessuille, koska kyydityksiä ei oiken ole ollut. Ei ole vielä varmaa, mutta ehkäpä pääsen ystävieni kyydissä! Olisi plussaa, jos voittaisin arvan. Silloin pääsisin pitämää super hauskaa messuilla.

  VastaaPoista
 12. Teresa Mäntylä
  teresa.mantyla@saiedu.net
  Odotan messujen rotuesittelyä ja haluaisin kuulla istunnasta enemmän. :)

  VastaaPoista
 13. Johanna Ranki
  johran20@gmail.com

  Odotan esteratsastusklinikkaa sekä kunkkareitten ja ponikunkkareitten esittelyä. :)

  VastaaPoista
 14. Milja Husu
  milja.husu@gmail.com
  Odotan messuilta hyviä tarjouksia ja kiinnostavia klinikoita! :-)

  VastaaPoista
 15. jonna_juvonen@hotmail.com odotan hyviä tarjouksia ja inspiraatiota omiin projekteihin :)

  VastaaPoista
 16. En ole varma onko kommenttini lähetyksessä tullut joku ongelma kun täällä ei näy. Mutta siis Wegeliuksen klinikka ja esteluokat tietysti esteratsastajaa kiinnostavat, mutta myös poliisihevosen näytös joka itseltäni jäi Helsingissä välistä, kutkuttelee mielessä.
  emiliakirsikka@outlook.com
  Emilia Uutela

  VastaaPoista
 17. Valjakkoajo ja rotuesittelyt :) hevoshieronta kiinnostais myös. En oo ennen käyny hevosmessuilla mutta nyt kun oon aloittanu ratsastuksen niin kiinnostusta olisi.

  Jussi Kujanpää

  jussi.kujanpaa@hotmail.com

  VastaaPoista
 18. En ole ennen käynyt messuilla ja odotan eniten sitä, että saisin paljon lisää tietoa hevosiin ja ratsastukseen liittyen, mm. hevoshieronta, satulan sopivuudesta haluan oppia lisää, ruokinnastakin kuulisin mielellään ja rotuesittelyt kiinnostaa tosi paljon
  Mielenkiintoista myös nähdä mitä äiti tykkää hevosista tämän jälkeen kun hän ei ole mikään hevosihminen :D

  Kiia Savolainen
  Kiiasavv@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Pudas.tarja@gmail.com

  Ekaa kertaa messuille menossa ja odotan erityisesti estekisoja sekä hyviä tarjouksia

  VastaaPoista
 20. Pudas.tarja@gmail.com

  Ekaa kertaa messuille menossa ja odotan erityisesti estekisoja sekä hyviä tarjouksia

  VastaaPoista

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...