lauantai 2. huhtikuuta 2016

Hevoset 2016


Tänään tuli  piipahdettua Tampereella messuilemassa. Lyhyiden yöunien jälkeen aamupala ja matkaan. Ajoaikaa minulla oli reilut 1,5h. Matkana ei pitkä, mutta kyllä harmitti istua autossa, kun aamu ja koko muukin päivä oli niin ihanan aurinkoinen. Mieli olisi kyllä kovin halajanut tallille.

Perille saavuttiin yllätys yllätys myöhässä, mutta se ei menoa haitannut. Kiertelin messualueen läpi melko nopeasti, jotta sain käsityksen missä mitäkin oli. Jo tällöin kuolasi Börjesillä myynnissä olevia Jalkkareita. Mieleen painui muitakin juttuja, mitä mielikuvitusostoslistallani oli. Suunnitelma lähti siis ihan hyvin käymään.

Welsponeja
Yritin ihmisjoukossa löytää Hankkija-Areenalle ja sieltä istumapaikkaa. Aikani pyörittyä sellainen löytyi ja pääsinkin ihastelemaan istuen Welshponeja. Ennen näitä olleet rotuesittelyt menivät aivan harakoille, kun en nähnyt mitään. Yritin epätoivoisesti saada räpsittyä otoksia ratsukoista, onnistumatta. Putkeni ei kertakaikkiaan riitä sisätiloihin, piste.

Maamme ylväät edustajat.
Ponien jälkeen oli kansallisrotumme vuoro. Suomenhevoset hurmasivat ainakin minut ja varsinkin työhevonen Jansson. Se oli niin ihana, että olisin voinut viedä sen kotiin. Voiko rauhallisempaa ja suloisempaa otusta olla?

Shire
Viimeisenä rotuesittelyssä oli Shire. Koko tanner tömisi, kun hevonen laukkasi. Se oli niin iso, että oikein hirvitti. En ole ennen nähnyt tämmöistä hevosta. Haave omasta Shirestä haihtui kyllä, kun näki sen oikean koon.

Heti perään alkoi vikellysnäytös joka sai taas jälleen kerran herkkiksen kyyneliin. Olen kyllä niin tossukka, että oikein hävetti. Mutta aivan upeaa oli kyllä katsottavana.Shoppailukärpäsen purtua, en valokuvia enää kyennyt täyttyneiden käsien vuoksi ottamaan. Eikä kuvaaminen kyllä olisi ollut mahdollistakaan ihmispaljouden ja näkyvyysohgelman vuoksi. Toimintasuunnitelmani ei pitänyt kyllä yhtään, enkä saanut ainoatakaan ohjelmanumero katsottua kokonaisuudessaan. Sain iltapäivällä niin kovan päänsäryn, että mieli teki oksentaa. Kotiin oli lähdettävä, kun ei syöminenkään auttanut. Nyt olo on jo paljon parempi ja sänkykin kutsuu.

Vinkkejä muille ensikertalaisille:
1. Ota mukaan hyvät hermot
2. Jätä takki heti narikkaan, vaikka se maksaakin 2 euroa.
3. Pidä pää kylmänä ja huolehdi niistä hermoistasi.
4. Osta heti se mitä katsot, myöhemmin sitä ei enää ole.
5. Ota mukana ohjelma minkä olet tehnyt, älä yritä mennä joka paikkaan.
6. Kun löydät istumapaikan, älä luovu siitä.
7. Avaa suusi, kun joku on edessä

Olin tosiaan ensimäistä kertaa messuilla ja olin kyllä pyörryksissä, siitä ihmismäärästä. Harmittamaan ei jäänyt muu kuin istumapaikan puute. Olisi pitänyt istua katsomossa, eikä shoppailla silloin kun se paikka siellä vielä oli.

Ratsukellarista tarjoussukkia

Hankkijalta Arnikaa, haavasprayta ja ihmeharjoja.

Biltemasta juoksutusliina

Puuilosta pöläri, tukkaharja, halustinremmit ja botsit. 

Mitään turhaa ei tullut ostettua, eikä rahaakaan ihan älyttömästi mennyt, parempi näin. Muutakin käyttöä rahalle löytyy, mutta siitä kuulette enemmän huomenna!

2 kommenttia:

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...