sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Ota itseäsi niskasta kiinni!

Tuntuu jotenkin, että musta on tullut tosi laiska nyt kun lähes joka päivä pitäisi liikuttaa hevonen itse. Kovin helposti tulee pyydettyä muiden apua. Okei, tietyistä periaatteistani en luovu. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii lapset. Jos lasten kanssa olen tallilla, niin en ratsasta ilman että joku katsoo muksujen perään. Itsekuri lipsuu jotenkin kaikessa taas, tähän on tultava muutos.

Eilen kuitenkin oli aika ratsastaa jälleen itse. Kellon katsominen ei minulta oikein luonnistu, niin meinasi tulla kiire pois alta ennen estetuntia. Ehdin ihan hyvin ratsastamaan ja jotenkin meinasi uskonpuute iskeä, mutta ainakin tuli yritettyä täysillä.


Jotenkin pitäisi keksiä kunnon viikko-ohjelma, jotta minun olisi helpompi pysyä rytmissä ja pitää kuri ja järjestys. Hommaa hiukan hankailoittaa tilaamani juoksutusvyö, joka ei ole saapunut. Toki voisin myös juoksuttaa satulalla, niin saisi sivuohjat mukaan. Gramaaneja tekisi mieli koittaa ratsastuksessa. Viva ei millään halua myödätä, eikä kulkea oikeinpäin. Loppuratsastuksesta se alkaa rullaamaan turpaansa aivan liian rullalle. Onneksi tamma on luonnostaan hyvä selän käyttäjä.


Luulen, että kaikki ongelmat helpottuvat kun saan tamman kulkemaan oikeinpäin. Hiljaa onneksi hyvä tulee. Ei se mielestäni ole fuskaamista, jos tarvitsen apukeinoja ratsastamiseen. Ratsastaessa en tykkää käyttää sivuohjia, mutta juoksuttaessa ne ovat tosi hyvät.


En vieläkään ole varma haukkasinko liian suuren palan, kun tamman ostin. Voi olla ettemme koskaan pääse starttaamaan ainuttakaan koulurataa. Aika näyttää mitä tästä vielä tulee.

Pikku hiljaa alkaa tamma taipumaan.
Loppukäynnit menimmekin ensimmäistä kertaa MAASTOSSA. Vitsit kun oli kivaa pitkästä aikaa päästä metsään. Ensi kerralla uskallan varmasti jo mennä yksin pikku lenkin. Tamma ei ollut moksiskaan uusista maisemista.

Tämä viikko meni näin:
Ma oli lasten kanssa tunnilla
Ti Ratsastin itse
Ke vp
To Melina ratsasti
Pe Ronja ratsasti
La Menin itse
Su Lasten kanssa tunnilla

2 kommenttia:

  1. Ihanan rehellistä tekstiä!
    Uskon että pääsette vielä starttaamaan koulukisoissa. :)

    VastaaPoista

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...