lauantai 5. marraskuuta 2016

Uusia tuulia!

Pohdin päätöstä pitkään ja tein paperille monta eri laskelmaa. Teoriassa tämä oli järkevin vaihtoehto omalta kantiltani.

Oliver vaihtoi siis tallia. Ennen minulla oli tallimatka yhteen suuntaan 22km ja nyt yhteen suuntaan 7km. Ajallisesti tämä on päivittäin paljon. Koska uusi talli on lähellä minua, ei minun tarvitse jatkossa enää ajaa niin paljoa. Työpaikaltani hurautan tallille parissa minuutissa.


Päätös ei todellakaan ollut helppo. Vanhassa tallissa ei missään nimessä ollut mitään vikaa, päinvastoin. Talliporukka on mahtava, siskoni on mahtava ja kaikki oli mukavaa. Jotenkin vasta näin talven kynnyksellä aika alkoi vaikuttaa tärkeältä. Minulla menee kotona hirveästi hommiin aikaa, kun olen kaikki viikot yksin lasten kanssa. Ei talo lämpiä itsestään, ei pyykit peseydy, eikä koirat hoidu. Minun on pakko olla enemmän kotona.

Nykyinen talli on sijainniltaan ihanteellinen, eikä maneesistakaan haittaa ole. Talli on täynnä hevosharrastajia laidasta laitaan, toiset kisaavat ja toiset vain nauttivat hevosista.

Harvalla hevosella on näköalaa merelle.
Talli vaikuttaa oikein mukavalta ja miljöö on mitä kaunein. Paikka on rauhallinen, sillä se sijaitsee kartanon mailla. Ei siis ylimääräistä häsellystä tai liikennettä.

Oliver pääsi uuteen kotiin aamulla ja vaikuttikin olevan ihan sinut asian kanssa. Kaikki on muuten sujunut hyvin, mutta vatsa on hieman sekaisin. Jos tilanne ei huomiseen mennessä rauhoitu, tarvitsee hakea maitohappobakteeria.


Illalla kävin juoksuttamassa ruunan maneesissa, ettei sen tarvitse montaa päivää seistä. Oli kyllä siistiä päästä katon alle lumisateessa ja pakkasen kiristyessä. Nyt pääsemme ainakin puitteiden puolesta treenaamaan täysillä, sillä ei tarvitse välittää ulkona vallitsevista ilmoista. Nyt pidetään peukut pystyssä että pysytään Oliverin kanssa molemmat terveinä.

5 kommenttia:

 1. Kiva juttu, että tallimatka lyhentyi ja maneesikin löytyy :) On kyllä luksusta, jos on ensin ollut talvet ilman maneesia ja sitten vaihtaa maneesitallille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo maneesi tuo kyllä varmasti iloa tähän inhottavaan vuodenaikaan. :)

   Poista
 2. Oon sulle niin kade, itsekin houkuttaisi viedä Waltsu maneesitallille, mutten halua lähteä pois nykyiseltä tallilta. Kaikki on siellä niin helppoa ja mutkatonta, hevonen ja työpaikka saman "katon alla"! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pelkään koko aja, että tein virheen. Vanhalla tallilla kaikki oli niin kivaa. Ooks sä tallilla töissä, vai mitä hommia duunaat?

   Poista
  2. Oon tallilla töissä. :) Se on itseasiassa erittäin antoisaa, näkee ihan kokoajan miten se oma hevonen oikein käyttäytyy!

   Poista

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...