sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Työlista vähenee pikku hiljaa.

Voin rehellisesti sanoa, että aika kuluu aivan siivillä. Lomalla olen ollut pian kuukauden, mutta ihan älytöntä kiirettä on pitänyt. Näin kun hevoset asuvat kotona, kuuluu monia juttuja hoidettavaksi kesällä. Talli on jo pesty ja tarhan siivousta on aloitettu. Tarkoitus oli alunperin siivota tarha keväällä kaivinkoneella, muttei meillä ole tarpeeksi pientä kaivinkonetta. Omat haasteensa hommaan tuo tarhan sijainti metsässä. Eilen kuitenkin aloitin käsipelillä tarhan siivouksen ja noin kuuden tunnin jälkeen tarhasta oli enää 1/3 siivoamatta. Tämä loppuosa joutuu kuitenkin taas odottamaan hetken. Onneksi sillä ei ole kiire, kun hevoset ovat laitumella.

Priimaa pukkaa!
Talli on tosiaan sisältä pesty. Ruokakupit odottavat vielä pesua. Pesuhommat jatkuvat vielä loimien merkeissä. Pitäisi olla luvassa poutapäiviä niin pääsevät loimetkin pesulle. Samalla sitten pitäisi koko varustehuone räjäyttää ja tehdä sille suursiivous. Harjat ja varusteet odottavat myös pesua. Puomit pitäisi maalata ja tarhasta sahailla risuja pois. Hommaa siis piisaa vielä. Tarkoitus olisi saada hommat parin viikon aikana valmiiksi, niin voitaisiin viettää hieman lomaakin.

Oliverin vatsa on hiukan kasvanut, onneksi se on helpompi saada pois, kuin yrittää kasvattaa luurangosta pyöreäksi.
Ongelmaa ei olisi jos en olisi luvannut auttaa niin paljon muita ja vielä heinähommatkin nostavat päätään. Onneksi näitä pesu- ja siivoushommia ehtii hiljalleen tehdä. Hevoset ovat päättäneet pari viikkoa kestäneen loman, sillä löysin todelliset aarteet auttamaan liikutuksessa. Oliver kun kärsii järkyttävästä eroahdistuksesta ja on ihan suosiolla mukavampaa ja ennen kaikkea turvallisempaa touhuta yhdessä heppojen kanssa. Naapurin tyttö käy ratsastamalla silloin tällöin Riinan kanssa, niin pääsen itse O:n kyytiin. Tämän lisäksi löysin hevosille ihanan Äidin ja tämän tyttären. He pääsevät touhuamaan yhdessä hevosten kanssa, niin ei minun tarvitse murehtia jatkuvasti.

Riinasta on kuoriutunut todella kaunis poni. Talvikarva alkaa vihdoin olla historiaa.
 Muuten meillä pyyhkii tosi hyvin. Sain tablettini taas käyttöön, niin muiden blogien lukeminen sängyssä on helpompaa. Johan rästiin olikin kertynyt yli kuukauden postaukset, niin voinen sanoa että minulla on mennyt viikko lukea niitä. Ihan huippua kuitenkin taas päästä seuraamaan muidenkin touhuja.

Mun ihanuudet <3
 Riinasta on viikkojen aikana kuoriutunut oikea helmi. Se on todella reipas poni, joka aluksi testailee, mutta kun yhteistö sujuu näyttää se todella hienolta. Irtohypytin hevosia pitkästä aikaa ja voi hevosten iloa. Oliver juoksi innoissaan kavallettejen yli ja lopuksi Riinakin tajusi mistä oli kyse. Sen hevosten ilon ja riemun kun olisi saanut jotenkin tallennettua. En vain käsittänyt oikein kuvata silloin, vaan keskityin todella nauttimaan ja seuraamaan hevosia. Mummoponi innostuin niin, että uskoisin sen olleen entisessä elämässään esteponi.

Paita ja pylly <3
Tämä oli nyt hieman tällainen sekava postaus. Olen innostunut käyttämään instan mystorya niin sieltä näkee jonkin verran meidän touhuja.

Minkälaisia kesätouhuja Teillä on?

2 kommenttia:

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...