tiistai 28. elokuuta 2018

Ensimmäistä kertaa kentällä!

Olen yrittänyt metsästää Irmalle sopivia varusteita ja mikä onni, että Oliverin kamat pääsevät hyötykäyttöön hyvin pitkälti. Joitain loimia saatan joutua vaihtamaan ja satula on vielä ostoslistalla. Koska Irmalla ei suomenhevoseksi ole mikään järkyttävän suuri pää, istuvat Oliverin vanhat Wahlstenin suitset istuvat oikein hyvin ja kuolaimetkin ovat sopivan mittaiset.

Olen nyt reilun viikon vain harjaillut ja paijaillut Irmaa, mutta eilen päätin lähteä tamman kanssa tutustumaan kentälle maasta käsin. Muodon vuoksi laitoin suitset päähän ja otin pitkän narun, leipää oli tietysti taskut pullollaan. Irma on siitä ihana hevonen, ettei se ole moksiskaan mistään tai ainakaan se ei vielä ole ollut.

Tämä meidän touhu on vähän tämmöistä luottamuksen kasvattamista puolin jos toisin.
En pyytänyt tammalta mitään erikoista. Teimme eri kokoisia ympyröitä, paljon pysähdyksiä ja nostimme muutaman kerran myös ravin. Uskon vakaasti, että tästä hevosesta tulee vielä erinomainen ratsu niin kentälle kuin maastoon. Tai no maastossahan tämä on jo täydellinen. 

Pyysin ympyröillä käden kanssa Irmaa taipumaan ja samalla hieman väistämään. Tämä sujui todella hienosti ja voin vaan kuvitella miten hurjaa tahtia etenemme kun pääsemme ratsain kentälle. Haluan ensin hommata hyvän satulan ja sitten vasta kiivetä selkään. Tammalla kun ei vielä ole hirmuisia lihaksia niin pidän erittäin tärkeänä, että varusteet sopivat, eivätkä pääse panttaamaan mistään.


Kaikki kuitenkin aikanaan. Odottelen ensin, että saan Oliverin vanhan Prestigen takaisin kotiin ja sovitan sitä totta kai ensin. Jos se ei sovi on aika ottaa suunnaksi Paimion satula.com. Täältä löydämme aivan varmasti sopivan satulan niin hevoselle, kuin ratsastajalle. Harmillista vain, että raha meinaa välillä olla esteenä, varsinkin näin kun on juuri hankkinut uuden hevosen. Onneksi raha ei ole katoava luonnonvara ja sitä saa pikku hiljaa haalittua lisää. Näin kuitenkin on hieman haastellista, kun ei ole vuoteen tehnyt muuta kuin satunnaisia valokuvauskeikkoja. En tällä hetkellä vain pysty hakeutumaan töihinkään kun koulua on vielä vuosi jäljellä ja lapsia on siunaantunut kaksi. Haluan tällä hetkellä olla lapsilleni paras Äiti ja kun mies tekee reissuhommia, en oikein voi olla aamuisin koulussa ja iltaisin töissä. Valokuvattavaa onneksi riittää.

Mulla on muuten hirveästi suunnitteilla kuvauksia hevosista ja tarvitsisin muutamaan mallia. Erityisesti pitkä harjaiset hevoset olisivat juuri nyt mietinnässä. Hevosen tulisi olla rauhallinen ja viihtyä metsässä. Ja totta kai tähän aikaan vuodesta paikkakunta pitäisi olla läheltä Saloa. Tällainen kuvaus ei maksaisi mitään, vaan nyt tarvitsen harjoitusmallia. Minulle voi laittaa sähköpostia, mikäli kiinnostuit.

4 kommenttia:

 1. Onko teillä uus kenttä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kotona edelleen pieni hiekkakenttä, mutta samalla kun laajensimme tarhaa naapurin pellolle, tehtiin siihen 20*40m sahajauho kenttä. Jännityksellä odotamme miten tämä toimii jatkuvassa käytössä, koska ainakin nyt se on ihan super!

   Poista
 2. Näkeekö sun ottamia kuvia jostain? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookista löytyy Wanna photos ja ig https://www.instagram.com/anna_halme/

   Pitäisi päästä kuvaamaan enemmän, niin materiaaliakin kertyisi enempi :)

   Poista

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...