tiistai 21. elokuuta 2018

Uudenlainen arki!

Huh miten aika rientää. Oliver ja Riina saivat uuden ystävän kaksi viikkoa sitten. Naapurimme hevonen muutti meille, kun tilaa kerran on. Tallissa on kolme karsinaa, joten ne on aika luontevaa pitää täynnä.


Muutto sujui todella hienosti. Muutaman minuutin hevoset juoksivat laitumella tutustuen uuteen kaveriin ja jo pian vanhukset näyttivät Sohville miten laitumelta pääsee kujaa pitkin hiekkatarjaan ja sieltä taas vanhaan metsätarhaan. Sopu löytyi oikeastaan heti ja kaikki tuntui todella helpolta.


Riina toimii laumassa hieman sellaisena vanhana ja viisana ponina. Se näyttää kun on aika mennä tarhaan syömään ja milloin taas laitumelle on hyvä mennä. Laidun kaluttiin äkkiä, eikä toivoakaan ole sen kasvamisesta, kun ei tällä seudulla vettä kamalasti ole tullut. Hevoset kuitenkin pääsevät aina halutessaan herkuttelemaan metsään kuivaheinällä. Heinää olenkin pitänyt jatkuvasti saatavilla.


Oliver on saanut viettää aikaa oloneuvoksena ja sen huomaa. Selkälihakset ovat hävinneet olemattomiin ja liike on muuttunut kovin jäykäksi. Hevoset eivät vielä siirry talliin, niin liikuntaa tulee paljon, kun hevoset viettävät myös yöt ulkona. Riina-ponikin vaikuttaa olevan elämänsä kunnossa. Aika on kulunut ihan siivillä kun hommia sohvin muuton eteen on paiskittu hurjasti. Voisin tehdä ihan erillisen postauksen siitä millaiseksi meidän talli ja muut alueet on oikein muokkautuneet. Ennen hevosilla oli käytössä vain metsätarha ja ratsastuksessa meillä on kotona pieni hiekkakenttä. Nyt kuitenkin tarhaan tehtiin reikä ja laajensimme naapurin pellolle hiekkatarhan ja sieltä taas pääsee laitumille. Naapurin pellolle tehtiin vielä isompi kenttäkin, sahajauhosta tehty sellainen.

Ig:n puolella olette saattanut huomata isoja uutisia. Lähdin sunnuntaina ajelemaan aamu 8 hevoskopin kanssa Haminaan, mutta siitä kerronkin seuraavassa postauksessa.

Ihanaa alkavaa syksyä kaikille! Onko sinun arjessasi tapahtunut jotain jännää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...