tiistai 18. joulukuuta 2018

Joulukalenteri Luukku 18: Mikä meitä ihmisiä somessa oikein vaivaa?


Näin eilen Instagramissa jotain ihan kamalaa. Teini-ikäisellä tytöllä oli tellonym auki ja voi taivas mitä hänelle oli kirjoitettu. "Pilaat ponin" "poni ei tykkää susta" "Tapa ittes". Mulla menasi flipata päässä kun näin ne. Tällä hetkellä tuntuu, että elämme tosiaan nyky aikaa ja se tarkoittaa myös käytöksen muuttumisen. En kuitenkaan tajua yhtään mikä ajaa meidät kiltit ihmiset haukkamaan tuttuja, kavereita, omia perheenjäseniä tai ventovierasta nimettömästi.

Minusta tuntui todella pahalta lukea näitä kommentteja, eikä tämä ollut alkuunkaan ensimmäinen tapaus laatuaan. Minua koulukiusattiin yläasteella ja se on jättänyt jälkensä. Mietin asioita yhä uudelleen ja uudelleen, vaikka siitä on aikaa yli kymmenen vuotta.

Haluaisin saada ihmiset ajattelemaan mitä kirjoittavat ja ennen kaikkea ajattelemaan hyvää toisista ihmisistä. Varsinkin näin joulun alla tuntuu aivan kamalalta lukea tällaisia juttuja netistä. Jouduin itse joskus vuosia sitten ht.netin kohteeksi ja voin väittää, että aloittaja oli joku tuttavapiiristäni. Bloggaajana olen kaikkien noiden joukossa ihan nevahööd, niin eipä ketään vieras nyt kaiva pikku blogiani ja ala haukkumaan minua läskiksi. Huvittavaa tässä on, että painan tällä hetkellä 10kg enemmän, eikä juttuja enää ole ht.nettiin ilmestynyt.

Kysymys kuuluu; Mikä helvetti meitä ihmisiä oikein vaivaa? Ajaako kateus meidät tekemään jotain näin typerää vai mistä tämä johtuu. Oma lapseni kysyin saisiko liittyä Instagramiin ja vastaus oli kieltävä. En halua oman pienen lapseni kärsivät mistään älyttömästä nettikiusaamisesta, enkä varsinkaan 7vuotiaana.

Olisi mukava heittää ilmoille joku "kehu kaveria" -haaste. Negatiivisista asioista tulee aina kovin helposti sanottua, mutta mihin ne positiiviset jutut jäävät? Emmekö voisi kehua enemmän toisiamme, sillä jokainen tiedämme kuinka kivalta tuntuu saada kehuja!

2 kommenttia:

  1. Kanssasi samaa mieltä! Jollei ole hyvää sanottavaa, niin sitten voi olla vaan hiljaa �� Ei kukaan täysjärkinen sano toiselle että "tapa ittes ". Tollanen "kehu kaveria/tuntematonta"-haaste vois olla paikallaan varsinkin näin joulun alla ��. Me ainakin olisimme mukana ja laittaisimme hyvän kiertämään �� -Olpertti ja palvelija-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloitetaanko uusi vuosi niin, että kehutaan muita :)

      Poista

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...