sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Joulukalenteri Luukku 2: Millaisia ovat Riina ja Irma?


t. Amerina "Riina"
Shetlanninponi
synt. 15.7.1992
i. Östertorps Ametist e. Roseel of TransyRiina muutti meille kevättalvella 2018 uudeksi seurahevoseksi sekä lastenponiksi. Ajattelin näin vanhan ponin olevan jo pystyyn kuollut, mutta väärin ajattelin. Riina on erittäin viriili muori, se ei anna tytöille välttämättä kiinni tarhasta ja yrittää olla vihainen. Pohimmiltaan poni on kuitenkin todella kiltti. Se ei tahallaan tee pahaa kellekkään. Muorin toinen silmä on ollut varsasta saakka sokea, niin tämä vähän häritsee hommia. Poni on ratsastaessa todella reipas ja sitä ei saakkaan yhtään vetää kädellä tai muuten poni painuu matkoihinsa. Riinan taidot tuntuvat olevan hieman ruosteessa, mutta silti se on erittäin taitava niin koulu- kuin esteponi.

Poni on jotenkin aina poni, mutta Riina on nallekarhu. Se on ennen elänyt pihatossa, niin se kasvattaa hirmuisen talvikarva ja jouduinkin sitä hieman parturoimaan, jottei poni kuole lämpöhalvaukseen. Poni elää toistaiseksi kengättä ja liikuttajia olen sille kovin yrittänyt etsiä, kun en voi omia lapsiani päästää sen kanssa yksin kentälle. Toivottavasti Riina 26v Muori, elää kanssamme vielä pitkään.

t. Irmastiina "Irma"
Suomenhevonen
synt. 3.6.2012
i. Linkori e. Irtsuliina


Ostin Irman, kun päätin olla olematta ilman hevosta. Edellinen hevoseni oli huonossa kunnossa ja uusi turpaterapeutti oli hankittava. Irma muutti meille elokuussa Riinan uudeksi kaveriksi. Kun lähdin Irmaa ravitallille katsomaan löysin hevosen joka vaikutti tosi kiltiltä ja rauhalliselta. Maastossa se ei rynninyt vaan kuunteli pidätteitä. Kentällä se taas ei osannut mitään. Irma osaa kolme eri askellajia; käynti, ravi ja laukka. Mitään muuta se ei vielä osaa. Olen odottanut pitkän tovin satulaa ja odotan edelleen. Se tilattiin satulakauppaan, eikä se vielä ole sinne mennyt.

Irmasta kuoriutui kotona oikea hapannaamainen tamma. Sen näkee harvoin korvat hörössä, mutta ei se ilkeä ole. Odotan nii kovasti satulaa, niin pääsen puuhailemaan tamman kanssa muutakin. Saa nähdä mihin vielä etenemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...