maanantai 6. tammikuuta 2020

Uusi vuosi, uudet kujeet!

Olen instagramissa ollut jo jonkin aikaa käyttäjänimellä @kolmekuningatarta. Nyt uuden vuoden myötä myös blogin nimi ja osoite teki saman muutoksen. Samalla myös ulkoasu koko nopean remontin.

Nyt kun uusi vuosi on jo kunnolla alkanut, onko aika hieman miettiä omia tavoitteita. Olen varmasti jo kymmenisen vuotta sanonut, että haluan oppia ratsastamaan. Nyt on oikeasti sen aika. Aloitin loppu vuonna kauan haaveilemani CR-valmennukset ja nyt yhdistän niihin vielä tavalliset ratsastustunnit. Ensimmäinen tunti onkin jo tämän viikon torstaina. Opettaja on minulle ennestään tuttu, joten alun jälkeen ihan varmasti pääsen keskittymään uuden oppimiseen.


Lupasin itselleni, että ratsastan vähintään kerran viikossa ja liikutan toisen ison hevosen myös samaisen viikon aikana. Tämä onneksi toteutui jo tällä viikolla, sillä lauantaina juoksutin Alman ja sunnuntaina ratsastin Irman.

Ratsastus ei varmastikkaan ollut vuoden paras, sillä ihan perusasiat tuntuivat menevän ihan penkin alle. Vaikeusten kautta voittoon pätee yleensä ja niin nytkin. Me Irman kanssa ollaan molemmat niin kovapäivisiä, että heikompaa hirvittää. Irma on yleens se, joka luovuttaa ensin ja niin nytkin.

Irman oikea kierros on aina ollut melko hankalaa, mutta nyt kun sain sen oikein kunnolla läpi, oli se aivan höyhenen kevyt. Hiljaa hyvä tulee!


Saimme muuten vihdoin uuden täydellisen satulan. Aloitin etsintäurakan alunperin omien selkävaivojen vuoksi, mutta vanha satula myös hieman pyöri liikaa. Irma on saanut hiukan turhankin paljon massaa, mutta myös lihasta.

Uusi satula on ihana Frank Baines Elegance deluxe 17,5" XW. Sinänsä hassua kuinka paljon leveydet heittelevät merkeittäin. Irman vanha Busse oli MW ja tämä on nyt asteikolla pari pykälää leveämpi, vaikkei oikeasti ole paljoa leveämpi. Uusi satula tuntuu todella hyvältä istua ja tarjoaa valmiiksi oikeanlaista asentoa ratsastajalle. Vielä kun ratsastaja vain oppisi ratsastamaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...