sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Helmikuun menot!

Jo toinen kuukausi taputeltu tältä vuodelta ja kuukauden kulut on lyöty yhteen. Rahaa paloi tänäkin kuukautena paljon, ylimääräisten hankintojen sekä eläinlääkärikäytien takia.Tallitarvikkeet koostuvat olkipelletin ostosta, uudesta jakkarasta sekä kentän aitojen korjauksesta. Inhimillinen summa tällä kertaa! Valmennuksessa kävin kahdesti ja maaliskuussa toivottavasti tämä on isompi kulu. Harvoin toivoo rahaa kuluvan, mutta nyt toivon.

Irman eläinlääkäri maksu koostuu jalkojen kuvauksesta sekä matolääkkeestä. Jaoin kaksi matolääkettä kolmelle kaviokkaalle.

Alma sai uusi varusteita messuilta; Riimuja kolme kappaletta, linimenttejä ja pesusetin. Lisäksi ostin jo aiemmin Back on trackin kinnersuojat.  Riina-ponin varusteet koostuvat myös messuostoksista; uusi riimu, jalkkarit ja suojat. Rehutkin koostuvat messuostoista, sillä hepat saivat ison ämpärin nameja. Ei nämä nyt niinkään rehuja ole, ennemmin venyttelyyn tarkoitettavia herkkuja.

Alma eläinlääkäri kulu sisältää kaksi rokotusta ja matolääkkeen. Aloitin rokotusohjelman kokonaan alusta, jolloin kertoja tuli kaksi. Riinalla on pelkkä matolääke.

Kulut pysyivät mielestäni erittäin maltillisena, mutta toivottavaa olisi saada summaa vielä alaspäin.

Plussaa syntyi tässä kuussa aika paljon, kun myin Irman vanhoja kamoja. Yhteensä näistä kertyi 170 euroa. Vielä löytyy jonkin verran ylimääräistä tavaraa odottamassa myyntiä

Jäin niin sanotusti tappiolle tässä kuussa vain 647,32 ja se taas kuulostaa aika hyvältä, kun miettii ns ylimääräisiä eläinlääkärikuluja, joita ei kovin usein onneksi ole.

Nyt hevosia on tällä hetkellä yksi vähemmän. Kuiviketta menee vähemmän, kuin myös muuta talliin liittyvää. Rehukulutkin tippuvat hieman jatkossa.

Tähän kuuhun olisin voinut vielä sisällyttää Alman oston ja omistajavaihdoksen hinnan. Ne on kuitenkin sellaisia kuluja, jotka jätin pois.

Miten sun helmikuu meni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...