maanantai 11. toukokuuta 2020

Meille tulee heppavauva!

Alma muutti meille syksyllä. Se oli vanhaan kotiinsa ostettu siitoskäyttöön, mutta lukuisten yritysten jälkeen kohtu oli edelleen eläinlääkärin tutkimusten mukaan tyhjä. Näin tamma oli ns tarpeeton ja muutti meille. Nyt kuitenkin kevään mittaan olen pyöritellyt monenlaisia ajatuksia päässäni; Onkohan sillä hiekkaa? Onkohan se tiine? Onkohan sillä joku sairaus? Toisin sanoen sillä on hiljalleen maha kasvanut ja varsinkin sivuille. Ratsastaessa se on puuskuttanut enemmän kuin ennen ja käytöskin on hieman muuttunut.


Keskiviikkona meille oli varattuna eläinlääkäri raspaamaan hevosten hampaita. Sovittiin samalla, että tutkitaan hieman mahaa ja etenkin sen sisältöä. Alma tutkittiin ja todettiin samalla tineeksi. Näin hampaat jäi raspaamatta ja hoidettiinkin vain Riina-ponin hampaat. Riinalla ei mitään ihmeellistä ollutkaan, eikä Almallakaan pitäisi kummempia olla.


 Tämä koko soppa sekottaa pakkaa tosi paljon. Almaa ei olla ruokittu tiineyden mukaan, mutta onneksi varsomiseen on vielä noin kaksi kuukautta aikaa. Tänään kävi vielä eläinlääkäri tutkimassa tamman uudestaan ja arvioimassa varsomisen ajankohtaa. Keskiviikkona minulla ei ollut antaa astutuspäiviä, mutta nyt taustatöiden jälkeen sain päivät varmoiksi. Onneksi ostin tamman siskoltani, niin taustatyö oli varsin helppoa. Eläinlääkärin arvion mukaan varsa näkee päivän valon kesäkuun ihan lopun - heinäkuun puolen väliin tienoilla.

Ongelmahan tässä on se, että meidän muuton pitäisi olla heinäkuussa. Onneksi uudessa paikassa on valmis talli ja jos talon vanhalle omistajalle sopii, niin siirrämme hevoset heti kuin se on mahdollista. Jos tämä ei onnistu, kuskaan tamman siskoni luo varsomisen ajaksi. Jännittää vietävästi!

Uskon, että kaikki sujuu ihan hyvin, sillä onhan Alma on varsonut ennenkin. Sunnuntaina vietimmekin Äitienpäivän lisäksi, myös tamman synttäreitä. Teräsmuori on meidän porukan nuorin ja täyttikin sopivasti 19 vuotta. Ikä ei tätä tammaa paina.


Keskiviikkona juhlimme myös Pontuksen synttäreitä. Poni on meijän porukan keskimmäinen ja ikää mittariin tuli pyöreät 20v! Hienossa kunnossa ruuna elelee meidän akkojen keskellä. Pontuksen kanssa kaikki on muutenkin ollut tosi mutkatonta. Riina ja Pontus rakastuivatkin toisiinsa välittömästi ja kuluttavat päiviään kyhnäten kiinni toisissaan. On ihana seurata näiden kahden touhuja. Alma ei aina oikein jaksa näitä pieniä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Millainen minusta on tullut?

Hevosmaailma elää murroksen aikaa ja tuntuu pelottavalta hypätä johonkin uuteen, mutta kuitenkin tuttuun. En oikein vielä tiedä millainen tu...